Verkiezing klimaatjeugdboek 2022

Beste ouders, verzorgers,

De klimaatverandering, het milieu, de gevolgen voor het leven op onze aarde. Het gaat ons allemaal aan! Zeker de kinderen van aan wie wij onderwijs geven, zullen in hun leven te maken krijgen met grote onzekerheden en veranderingen net als de generaties die na hen zullen komen.

Het onderwijs heeft een spilfunctie in de bewustwording van het delicate evenwicht van de natuur, waar uiteraard ook de mens toe behoort. Via uw onderwijs aan kinderen plant u mede de zaadjes van waaruit zij kunnen uitgroeien tot verantwoordelijke wereldburgers. 

 

Om deze reden maak ik u graag attent op de komende verkiezing van het kinderklimaatboek 2022 die door Grootouders Voor Het Klimaat wordt georganiseerd.
De prijsuitreiking vindt plaats op 7 oktober 2022. In de bijlage vindt u de shortlist in de vorm van een poster. En op onze website (https://grootoudersvoorhetklimaat.nl/7-oktober-prijsuitreiking-kinderklimaatboek-2022/) onder andere de criteria voor de selectie met wat mij betreft als belangrijkste ”hoopvol en inspirerend.”

Met vriendelijke groet,

 

Jan Olijve
Contactadres regio West-Friesland

verkiezing kinderboek 2022 verkiezing kinderboek 2022