Samen van Start: gelijke kansen voor alle kinderen!

Op Kindcentrum De Ceder en op Kindcentrum Het Fluitschip in Hoorn wordt gewerkt met het project Samen van Start. Samen van Start wil kinderen van 2 tot 7 jaar een stevige start geven in het onderwijs.

Vanaf augustus 2020 werken de peuter- en kleutergroepen steeds meer samen, zij horen bij elkaar. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers overleggen over het onderwijs en bieden activiteiten aan die passen bij peuters en kleuters. Alle kinderen van 2 tot 7 jaar profiteren hiervan. Zo kunnen alle kinderen met voldoende kennis en vaardigheden aan groep 3 beginnen.

Het project kan niet slagen zonder de ouders van deze kinderen. Wij gaan met ouders een samenwerking aan, dit noemen we educatief partnerschap. Ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers zorgen er samen voor dat de kinderen een goede start krijgen op school. Op De Ceder en op Het Fluitschip is een ouderbegeleider aangesteld. Zij hebben tijd om met ouders het gesprek aan te gaan over het onderwijs aan hun kind. Wat gebeurt er op school, wat doet u thuis, wat zou u graag willen van school om uw kind een goede start te geven? Op De Ceder doet Astrid Kok dit en op Het Fluitschip is dit Caroline van der Heij. 

Een medewerker van de openbare bibliotheek zorgt voor (voor)leesactiviteiten voor alle peuters en kleuters. Zij zorgt dat de activiteiten passen bij de onderwerpen die de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers aanbieden in de groep. 

De gemeente heeft dit project gesubsidieerd om alle kinderen een gelijke kans te geven op school.

Kent u mensen met een kind van bijna 2 jaar? Heeft u zelf een peuter? Denkt u dat ouder en kind graag willen deelnemen aan Samen van Start? En gaat dit kind als het 4 jaar wordt naar De Ceder of Het Fluitschip? Of is uw kind al bijna 4 jaar en wilt u voor één van deze scholen kiezen? Neem dan contact op met:  

Het Fluitschip: Caroline v.d. Heij: 06 8275 4229 / c.vd.heij@talenthoorn.nl 

De Ceder: Astrid Kok 06 8276 9852 / astrid.kok@stichtingpenta.nl

 

Samen van Start De Ceder Samen van Start De Ceder