Start thema 5 Leefstijl

"Allemaal anders, iedereen gelijk."

Beste ouders, verzorgers van de kinderen van groep 7,

 

Een nieuw thema voor Leefstijl:

 

Allemaal anders, iedereen gelijk!

 

Vanaf komende week werken we in de groepen met het vijfde leefstijlthema: “Allemaal anders, iedereen gelijk.” Dit thema gaat er over dat we allemaal verschillend zijn en dat we het belangrijk vinden om die verschillen te waarderen. Ook willen we er de nadruk op leggen dat ieder kind gelijk is.

 

In dit thema wordt extra aandacht gegeven aan pesten. Eigenlijk zijn alle leefstijllessen een soort training om pesten tegen te gaan. Nee durven zeggen en voor jezelf op leren komen zijn belangrijke onderwerpen hierbij. In de eerste vier thema’s is gewerkt aan een goede sfeer in de groep. Er zijn afspraken gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en hoe we met elkaar praten. Ook is er aandacht besteed aan het zelfvertrouwen. Dit alles is heel belangrijk om pesten tegen te gaan. In groep 7, 7/8 en 8 wordt er tijdens de lessen extra aandacht besteed aan cyberpesten. (Pesten via de computer.)

 

Via Kwieb krijgt u informatie over dit onderwerp, maar u kunt ook een kijkje nemen in de bijlage met verdere informatie over deze lessen in de groep van uw kind.

 

Wij houden u op de hoogte van het verdere verloop van de leefstijllessen.

 

Wanneer u nog vragen heeft, dan kunt u deze stellen aan de leerkracht van uw kind of aan Mariska van der Voort. (Leefstijl coördinator en leerkracht van groep 3.)

 

Met vriendelijke groet,

 

Het team van de Ceder

Leefstijl thema 5 Leefstijl thema 5