Belangrijke informatie omtrent quarantaine

Beste ouders/ verzorgers, 

 

Er heerst wat onduidelijkheid omtrent de quarantaine. Hoe werkt de quarantaine? Wanneer gaan we in quarantaine? 

Vandaag hebben wij contact gehad met de GGD om hier meer duidelijkheid over te krijgen. 

 

Mensen die positief getest worden gaan 7 dagen in isolatie. Dit wil zeggen dat zij afgezonderd van de overige huisgenoten zitten en 7 dagen geen contact hebben. Als de patiënt 24 uur na deze 7 dagen klachtenvrij is, mag deze weer contact hebben. 

Huisgenoten en mensen die in contact geweest zijn met de patiënt gaan 10 dagen na hun laatste contact met de positief geteste in quarantaine. 

 

Voorbeeld 1: 

Papa is positief getest en gaat vanaf het moment dat hij de uitslag krijgt in zelfisolatie op een slaapkamer of een andere locatie. De huisgenoten gaan vanaf dat moment 10 dagen in quarantaine. 

 

Voorbeeld 2: 

Papa is positief getest en blijft bij zijn gezin in quarantaine. Dan gaan op het moment van de positieve test de 7 dagen isolatie van papa in. Is papa na die 7 dagen 24 uur klachtenvrij dan gaan vanaf dat moment de 10 dagen quarantaine van de overige gezinsleden in. De gezinsleden blijven dus langer thuis dan bij voorbeeld 1. 

 

Wij hebben dit uitgezocht omdat we onszelf behoorlijk zorgen maken en zo lang mogelijk les willen blijven en kunnen geven. Wij hopen dat iedereen zijn gezonde verstand blijft gebruiken en bij twijfel contact opneemt met school en/of de GGD want alleen samen krijgen we Corona onder controle. 

 

Vriendelijke groeten namens het team van de Ceder,

Mala Autar

update update