Herstart op 11 mei

Het nieuwe normaal

Beste ouders/verzorgers, 

 

 

Na de vakantie komen de kinderen weer naar school en wat zijn we daar blij mee! 

 

Met elkaar hebben we een plan van aanpak gemaakt hoe we dit vorm gaan geven conform de richtlijnen van OC&W en het RIVM. 

Dit plan heeft instemming nodig van de MR voordat we dit met u mogen delen. We gaan dit indienen en eind april komt de MR bijeen om dit te bespreken.  

We stellen u op vrijdagmiddag 1 mei van de nieuwe organisatie op de hoogte. 

 

Enkele algemene zaken willen we alvast met u delen die van belang zijn voor de periode na de meivakantie: 

 

Ouders zijn niet toegestaan in de school en we vragen u zelfs om niet op het plein te komen, dus ook niet om fietsjes etc. In de stalling te zetten. Dus spreek goed met uw kind een ontmoetingsplek af. Voor de onder- en middenbouw (groepen 1 t/m 4)zal de leerkracht ‘s morgens op het plein staan om de leerlingen op te vangen en mee te nemen naar de klas. We vragen aan u om dan zo snel mogelijk weg te gaan zodat er zo min mogelijk contactmomenten tussen ouders zijn. 

Voor de midden- en bovenbouw gaan de deuren om 8.20 uur open en kunnen de leerlingen zelf naar hun klas gaan. 

Bij het brengen en ophalen vragen wij u de 1.5 meter in acht te nemen.  

Om de looproute in de school zo klein mogelijk te houden gaan de kinderen via de kortste route naar binnen en buiten. Dat betekent dat alle kleuters hun eigen ingang gebruiken, de groepen 4 en 5 gebruiken de oude Hoeksteen ingang (plein waar gr.5-6 buitenspeelt), de groepen 3 en 6 gebruiken de hoofdingang en de groepen 7 en 8 gebruiken de zij ingang zoals ze nu ook doen. Het KDV, de PSS en de BSO blijven de hoofdingang gebruiken. 

 

We hebben extra aandacht voor het handen wassen op school. 

Er komt een extra schoonmaak tussen 11 en 12 uur voor de toiletten. Daarnaast is de reguliere schoonmaak geïntensiveerd en gericht op het voorkomen van corona-besmetting. 

 

Als uw kind verkouden is of andere griepachtige klachten heeft moet hij of zij thuisblijven. Alle andere corona maatregelingen blijven van kracht! 

 

Noodopvang blijft na 11 mei van toepassing voor zowel onderwijs als kinderopvang, dus de school heeft noodopvang voor kinderen ook als het hun “schooldag” niet is. 

 

We wensen u en onze leerlingen een hele fijne vakantie! 

Namens het hele team!