nieuwsbrief 8 juli

kermisactie | spelbegeleiding |

GRATIS KERMISMUNTJES VOOR KERMIS HOORN VOOR KINDEREN TOT 18 JAAR 

Van zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus 2019 is het kermis in Hoorn. Dit belooft weer veel spektakel en plezier voor iedereen.

Gemeente Hoorn wil dat alle kinderen uit de gemeente Hoorn kunnen genieten van de kermis. Ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben.

Daarom kunnen kinderen tot 18 jaar uit de gemeente Hoorn gratis 5 kermismuntjes per kind krijgen. Zo kunnen ook zij net als ieder ander kind naar de Hoornse kermis.

Dit is een actie van de gemeente Hoorn. Daarom kunnen alleen kinderen die in de gemeente Hoorn wonen gratis kermismuntjes krijgen.

 

Hoe krijg je de kermismuntjes?
De kermismuntjes ontvangen is gemakkelijk en gaat in 3 stappen:

1.          Ga naar: www.hoorn.nl/kermisactie. Als u geen computer of internet thuis heeft, dan kunt u bij het wijkcentrum of de bibliotheek op internet. U kunt ons bellen als het niet lukt.

2.          U vult op de website vóór 19 juli 2019 uw gegevens in.

3.          Wij sturen uiterlijk in de eerste  week van augustus de kermismuntjes naar uw huisadres. Dan ontvangt u ook verdere informatie over de attracties die met deze actie meedoen.

 

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met de gemeente. Wij zijn bereikbaar op 0229 – 25 22 00. Zie voor meer informatie over de kermis de website: www.kermis-hoorn.nl.

 

Wij wensen alle kinderen veel kermisplezier toe!

 

SPELBEGELEIDING KIND & OUDER

Dit schooljaar voerden wij op school een pilot uit over spelbegeleiden van jonge kinderen. Komend schooljaar ontvangen wij weer een vergoeding om dit project voort te zetten. Vandaar dat wij de degene die dit doet, graag aan u voorstellen.

Mijn naam is Femke Kemner en ik zal het aankomend schooljaar het Project Spelbegeleiding kindouder begeleiden. Ik doe dit project op verschillende scholen, namelijk Wereldwijzer, Ceder en Elif. Afgelopen schooljaar heb ik dit project al met kinderen en ouders mogen uitvoeren en wegens succes wordt het nog een jaar verlengd.

Hoe gaat dat straks in zijn werk?
In het nieuwe schooljaar ga ik met ouders en kinderen bij elkaar zitten om uitleg te geven over het spelen van het kind en het begeleiden door de ouder. Ik geef praktische informatie krijgen: waar, wanneer, hoe lang, hoe af te melden etc. Daarna gaan de kinderen 30 minuten spelen bij een eigen matje met speelmateriaal in bijzijn van een ouder.

Gedurende dit spelproject neem ik ouders mee in een houding van het kijken, volgen en verwoorden van hun kind in spel, zowel op school als thuis. Daarnaast observeer ik kinderen in welk materiaal zij kiezen en wat voor spel zij laten zien. Daar maak ik elke week een klein verslagje van en mail ik naar de leerkracht. Zo krijgt de leerkracht informatie die gebruikt kan worden voor spel in de klas.

Ik heb er zin in en tot in het schooljaar 2019/2020!

Wilt u meer weten?

Lees dan de bijlage. 

kermis kermis
femke kemner femke kemner