Start Leefstijl thema 6

"Lekker gezond."

Beste ouders, verzorgers van de kinderen van groep 5,

 

Leefstijl thema 6: “Lekker gezond.”

 

Tijdens de komende periode van het schooljaar werken we in de groepen met het zesde en laatste leefstijlthema: “Lekker gezond. “

 

In dit thema gaan we het hebben over alles wat met gezondheid te maken heeft. We praten over hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. We hebben het over lichamelijke verzorging, voldoende bewegen en verantwoord eten. In hogere groepen komen risico’s van alcohol, drugs en tabak aan de orde en wordt er aandacht besteed aan veranderingen in de pubertijd.

 

Afgelopen jaren zijn we op De Ceder al goed bezig geweest met “lekker gezond” met bijvoorbeeld het schoolfruit en gezonde traktaties.

 

In de allerlaatste les van dit schooljaar kijken we samen terug naar het afgelopen jaar: Wat hebben de kinderen geleerd? Wat nemen ze mee naar volgend jaar?

 

Voor ouderinformatie over dit thema, verwijzen we u naar de site van de Ceder. U kunt de informatie vinden bij de groep van uw kind.

 

We hopen dat u dit jaar een goed beeld heeft gekregen van de inhoud van onze leefstijllessen. We vinden uw belangstelling voor de leefstijllessen heel belangrijk. Mocht u hierover vragen hebben, neem dan contact op met de leerkracht van uw kind of de leefstijlcoördinator van De Ceder (Mariska van der Voort, leerkracht groep 4 mariska.van.der.voort@stichtingpenta.nl )

 

Ook komend schooljaar zullen we met de methode Leefstijl werken en u op de hoogte houden van de lessen.

 

banner thema 6 banner thema 6