Nieuwsbrief 25 februari

ingevoerd op 12-02-2019

NIEUWE GYMJUF MARIEKE MONSMA

Hallo allemaal! Mijn naam is Marieke Monsma en ik ben 30 jaar. Ik ben geboren in Deventer en verhuisd naar Amsterdam om te gaan studeren op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). 

Hiervoor werkte ik als gym docent op basisscholen in Amsterdam. Ik heb hier met veel plezier gewerkt. Destijds woonde ik ook in Amsterdam. Tegenwoordig woon ik in Hoorn, hierdoor leek het mij handiger om een andere school te zoeken die dichterbij mijn huis was. Elke dag 2,5 uur rijzen is best wel veel. 

Ik ben  heel erg blij dat ik de nieuwe gymjuf van de Ceder ben. Ik heb nu een paar weken meegedraaid en voel mij al heel erg thuis. De collega’s zijn heel aardig en de kinderen super enthousiast en sportief! Zij geven mij heel veel energie en plezier in mijn werk. 

Gelukkig heb ik twee scholen gevonden, de Ceder en het Fluitschip. Ik kan het goed combineren met elkaar en leer Hoorn zo steeds een beetje beter kennen. 

Ik hoop nog vele jaren van de leuke kinderen op deze school te mogen genieten en mee te mogen sporten! 

 

LEEFSTIJL: IK VERTROUW OP MIJ

Na het afronden van thema 3 “Ken jij dat gevoel?” starten we komende week met Leefstijl met thema 4: “Ik vertrouw op mij.”

Dit thema gaat over zelfvertrouwen. Het gaat over vertrouwen hebben in wat je zelf al kan. Ook gaat het over het leren kennen van je sterke en zwakke kanten. Belangrijk hierbij is dat je mag leren waar je nog niet zo goed in bent. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen als ze werken aan een positief beeld van zichzelf maar ook als ze zien hoe ze werkelijk zijn. Soms zie je jezelf namelijk anders dan dat anderen jou zien. Het geven en krijgen van complimenten is natuurlijk ook heel belangrijk voor meer zelfvertrouwen. De komende weken gaan we hier tijdens de leefstijllessen mee aan de slag. U kunt de informatie nalezen op onze site.

Wij houden u op de hoogte van de leefstijllessen. Wanneer u vragen heeft, dan kunt u deze stellen aan de leerkracht van uw kind of aan Mariska van der Voort (leerkracht van groep 4 en leefstijl coördinator).

 

ROTS & WATERTRAINING

Wat is het?
Het trainen van de bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een veranderende, multiculturele samenleving. 

Voor wie? 
Jongens en meisjes van groep 6,7 en 8. 

Door wie?
Marian de Klerk (gecertificeerd trainer) en Linda Daenen 

Wanneer?
In 8 opeenvolgende bijeenkomsten op de dinsdagmiddag van 14.15 tot 15.15. De lessen starten op dinsdag 12 maart 2019 in sporthal de Kers.  

Kosten?
Voor 8 lessen is 40 euro.  

U kunt uw zoon/dochter opgeven bij marian.de.klerk@stichtingpenta.nl 

  

STAKING 15 MAART
In de week van 11 tot en met 15 maart worden acties georganiseerd in de hele sector onderwijs van PO, VO, MBO, HBO en WO. Een aantal vakbonden heeft opgeroepen om vrijdag 15 maart aanstaande als gehele sector het werk neer te leggen. Daar geven veel leerkrachten binnen de Ceder gehoor aan.

Op vrijdag 15 maart gaan wij staken, de leerlingen hebben deze dag geen school omdat wij gesloten zijn.

Wat willen wij met deze staking bereiken?
Wij vinden het belangrijk is dat serieus in onderwijs wordt geïnvesteerd, omdat we met forse en urgente problemen kampen. Zo dreigt het lerarentekort alleen maar groter te worden. Leerlingen en onderwijspersoneel zijn hiervan de dupe. Het is dan ook van groot belang dat hiervoor oplossingen worden gevonden. Daarbij  willen wij een eerlijk salaris voor werknemers in het primair onderwijs en het verminderen van de werkdruk. 

Tegelijkertijd richten wij ons met deze staking op andere issues, zoals het inhalen van tekorten op de lumpsumbekostiging (materiële instandhouding),  het ongedaan maken van bezuinigingen op de onderwijsachterstandsmiddelen, het schrappen van de bezuiniging (doelmatigheidskorting) en verdere investeringen in huisvesting, meer en betere voorzieningen in de klas (bijv. ondersteuning en ICT-voorzieningen), op schoolniveau en bovenschools niveau)

Wij hopen op uw begrip. 
 

Leefstijl logo Leefstijl logo
Staking-15-maart Staking-15-maart
12235072_10153159077612019_6417455214111196869_n 12235072_10153159077612019_6417455214111196869_n