Nieuwsbrief 14 januari

ingevoerd op 14-01-2019

1.HOORN IN DE CEDER

Graag stel ik mijzelf even aan u voor. Mijn naam is Marloes van Wijhe en ik ben jeugd- en gezinswerker bij 1.Hoorn. Jullie hebben mij misschien wel eens gezien in school. Elke woensdag van 12.00 tot 16.00 uur ben ik aanwezig op school. 

U kunt bij ons terecht voor een vraag (van eenvoudig tot uitgebreid) over bijvoorbeeld:

* Opvoeding en opgroeien

* Wonen en samenleven

* Geld- en regelzaken

* Zorg- en hulpmiddelen

* (vrijwilligers) werk

* activiteiten in de buurt

U kunt zelf of uw kind, aanmelden bij 1.Hoorn. Via de website: http://www.1punthoorn.nl (http://www.1punthoorn.nl).

Vaak is er dan al veel gebeurd. Basisscholen zijn daarom voor 1.Hoorn een belangrijke plek om eerder met u in contact te komen. Op deze manier hopen wij in een vroeg stadium samen met u een oplossing te zoeken als er zorgen zijn over een kind. Vanuit 1.Hoorn kan een Jeugd- & Gezinswerker in gesprekken ouders/verzorgers, leerkrachten en andere betrokkenen adviseren, informeren of meedenken in oplossingen en mogelijkheden.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik deze rol als Jeugd- & Gezinswerker vanuit 1.Hoorn bij de Ceder mag invullen. Via de intern begeleider of de leerkracht kunt een afspraak met mij maken. Als meer zorg en ondersteuning nodig is, kan ik u als Jeugd- & Gezinswerker verder begeleiden.

Marloes van Wijhe Jeugd- & Gezinswerker 1.Hoorn Kersenboogerd/ Blokker

 

PARRO 
Wij gaan op school Parro uitproberen. Het is een pilot voor de groepen  1/2a, 6 en 7 en start deze week. Dit houdt in dat de komende 2 maanden alle informatie over bovenstaande 3 groepen via Parro gaat verlopen. 
Parro is een communicatie-app voor het onderwijs. Deze app geeft ons veel voordelen: 
* Het wordt voor ons makkelijk om u op de hoogte te houden. Berichten komen direct aan én kunt u - in tegenstelling tot briefjes - niet kwijtraken.
* Het is een veilige omgeving om eventuele foto’s te delen. 
* Wij kunnen via Parro privé of met alle andere ouders van de groep communiceren. 

We starten met beperkte mogelijkheden binnen Parro. Mocht Parro bevallen en we willen dit aanschaffen, dan kunnen we de mogelijkheden uitbreiden, bijv.:  gesprekken plannen voor rapporten, chatfunctie, intekenen voor (hulp bij) activiteiten, enz.
Wilt u meer weten? Lees dan verder op www.parro.com. 

 

SCHOOLFOTO’S

Niet vergeten: als u nog kinderen op de foto wilt zetten, geef dat dan deze week nog aan. 

1punthoorn_logo_200_rgb 1punthoorn_logo_200_rgb
marloes marloes