Nieuwsbrief 12 november

ingevoerd op 26-11-2018

HELP! DE LEERKRACHT IS ZIEK…

Het lerarentekort is u niet ontgaan afgelopen jaar. We merken dit niet alleen bij vacatures die vervuld moeten worden, ook het vervangen bij ziekte levert problemen op. Indien we geen vervanging hebben vanuit de regionale invalpool, kijken we of er intern mogelijkheden zijn, zoals:

- de inzet van een LIO-stagiaire van de Pabo, dit is een 4e jaars stagiaire,
- de leerkracht inzetten die die dag een specifiek vak geeft of ondersteunend is, of
- een leerkracht inzetten die een extra kan werken.

Wanneer de oplossing intern niet lukt, zijn we genoodzaakt de groep naar huis te sturen.

We hebben nog ideeën voor een andere optie: ouders met een onderwijsbevoegdheid

Wanneer u een onderwijsbevoegdheid heeft, en u bent bereidt om in te vallen bij de Ceder als er een zieke leerkracht is, zijn we daar ontzettend blij mee en mee geholpen. Al is het maar een dag. (U zult echt niet wekelijks ingezet worden, de verwachting is dat dit een enkele keer nodig is).
Wanneer u dit wilt doen voor de Ceder, kunt u dit aangeven bij Mala Autar. Zij zal u toelichten hoe dit georganiseerd is en welke stappen we moeten nemen voordat we van de aangeboden dienst gebruik kunnen maken.
Op deze manier proberen wij te voorkomen dat we ouders moeten verzoeken om de leerlingen thuis te houden.

 

NIEUWE INTERN BEGELEIDER

Al eerder informeerde ik u over de andere baan van Berty Verwoerd. Vanaf januari 2019 gaat Berty volledig afscheid van ons nemen, want we hebben een intern begeleider gevonden. Jessica Mels gaat de werkzaamheden als intern begeleider overnemen. Jessica heeft ervaring als intern begeleider binnen onze regio en was toe aan een nieuwe uitdaging. Wij kijken uit naar haar komst. Berty zal haar werkzaamheden met zorg overdragen.

Dit betekent dat donderdag 20 december de laatste officiële werkdag is van Berty op de Ceder. Na de kerstvakantie komt zij enkel nog wat momenten langs voor de overdacht.

 

ANNA VOOR GROEP 3

Vanaf vrijdag 30 november gaat Monica met zwangerschapsverlof. Vanaf maandag 3 december start Anna in groep 3. Zij vervangt Monica’s zwangerschapsverlof. Haar werkzaamheden in groep 6 worden overgenomen door Petra. Petra ruilt dit met haar werkzaamheden in groep 3.

 

VACATURE VAKDOCENT BEWEGINGSONDERWIJS

We zijn nog steeds zoekend naar een vakdocent die de lessen van Sylvia Pesch kan overnemen. Helaas hebben we die nog niet gevonden. Kent u iemand binnen uw netwerk, dan horen wij dat graag. Het betreft een vacature voor 3 dagen per week, namelijk de woensdag, donderdag en vrijdag.

 

MARLOES VAN WIJHE VANUIT 1.HOORN

Wij werken als school intensief samen met 1.Hoorn. 1.Hoorn is de plek waar u moet zijn als u zorg of begeleiding nodig heeft voor uw kind. De gemeente stimuleert dat zij 1.Hoorn zichtbaar wordt in de scholen, zodat u ze sneller en makkelijker kunt bereiken. Marloes van Wijhe is de medewerker van 1.Hoorn die aan onze school gekoppeld is. Zij is iedere woensdagmiddag in de school te vinden.

 

SCHOOLFRUIT

Ook dit jaar doet onze school weer mee met het EU-schoolfruit-en groenteprogramma. Vanaf deze week krijgen de kinderen weer 3 keer in de week om 10.00 uur een gratis portie fruit of groente. Voor veel kinderen de mogelijkheid om nieuwe smaken te proeven en te ontdekken. Dit is op woensdag, donderdag en vrijdag. De eerste keer is woensdag 14 novemberDe kinderen hoeven deze dagen dus geen 10-uurtje mee.

Veel kinderen nemen nu al fruit mee naar school, en we hopen dat in de toekomst alle kinderen dat iedere dag zullen doen.

Ouders kunnen zich opgeven voor een nieuwsbrief. Hierin staat informatie over groente en fruit voor de week erop.
Aanmelden nieuwsbrief

Woensdag krijgen alle kinderen ook de bidon. Deze wordt samen met het schoolfruit uitgedeeld. De bidon krijgen de kinderen om op school water te drinken om 10 uur. De bidon gaat vrijdags mee naar huis en komt op maandag weer schoon mee naar school.

 

KINDERZEER

Er is kinderzeer in de school, in meerdere groepen. Kinderzeer is hetzelfde als krentenbaard. Hieronder wat belangrijke informatie om te weten.

Wat is krentenbaard?

Krentenbaard is een ontsteking van de huid. Mensen krijgen deze ontsteking door een bacterie. Krentenbaard is besmettelijk. Krentenbaard komt vooral voor bij jonge kinderen.

Wat zijn de klachten bij krentenbaard?

- Er komen rode vlekken of bultjes in het gezicht, vooral bij de neus en de mond.
- De plekken kunnen ook op andere delen van het lichaam zitten
- De ontsteking begint soms op een plaats waar al een wondje zit.
- De bultjes worden blaasjes met vocht erin.
- Als de blaasjes open gaan, worden het natte plekjes met gele korstjes.
- De plekken met blaasjes en korstjes kunnen snel groter worden.
- De plekken kunnen pijn doen en jeuken.
- De tijd tussen besmet raken en het krijgen van bultjes en blaasjes is 4 tot 14 dagen.

Hoe kunt u krentenbaard krijgen?

De bacterie zit in de neus en keel van iemand die besmet is. Veel mensen dragen de bacterie bij zich zonder dat zij zelf klachten krijgen. Door hoesten, niezen en praten, komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken.

Het vocht dat in de blaasjes zit, is erg besmettelijk. Door aan de plekken te zitten, komt de bacterie op de handen. Hierdoor besmet je jezelf snel op andere plekken op je lichaam. Ook kan het op bijvoorbeeld speelgoed en andere spullen terechtkomen. Hierdoor kan iemand anders besmet raken.

Wat kunt je doen om krentenbaard te voorkomen?

Bij blaasjes:

- Probeer het vocht uit de blaasjes niet aan te raken.
- Was de handen als er toch contact met het vocht is geweest.
- Is er vocht uit de blaasjes op speelgoed of andere spullen gekomen? Maak het dan schoon.

Bij hoesten of niezen:

- Gebruik een papieren zakdoek. Hebt u geen papieren zakdoek bij de hand? Hoest dan in de plooi van uw elleboog.
- Gebruik een zakdoek maar één keer.
- Gooi de zakdoek na gebruik weg.
- Was hierna uw handen.
- Het is niet nodig om bij iedereen die hoest of niest uit de buurt te blijven. Houd pasgeboren baby’s wel uit de buurt van hoestende en niezende mensen.

En verder:

- Was regelmatig de handen met zeep, zeker na een flinke hoest- en niesbui.
- Houd de nagels kort.
- Is krentenbaard te behandelen?
- Als u denkt dat u of uw kind krentenbaard heeft, overleg dan met de huisarts. Met een goede behandeling geneest krentenbaard snel. Dit kan een zalf zijn of tabletten die een dokter voorschrijft.

Krentenbaard is niet meer besmettelijk

- Als de blaasjes droog zijn, en/of
- 2 dagen na het begin van een behandeling met tabletten of zalf (door een arts voorgeschreven).

Kan iemand met krentenbaard naar een kindercentrum of school?

Voelt een kind zich goed? Dan kan het gewoon naar een kindercentrum of school. Maar, zorg er dan voor dat …

- De behandeling al 2 dagen gestart is
- De plekken zijn afgedekt, zodat uw kind niet kan krabben
- U met uw kind bespreekt wat te doen bij blaasjes, niezen en hoesten
- U er alles aan doet om andere kinderen en volwassenen niet te besmetten