Nieuwsbrief 15 oktober

ingevoerd op 26-11-2018

BIDONS VAN DE CEDER

De kinderen zijn de afgelopen weken in het atelier druk bezig geweest met het maken van een sleutelhanger van hout, ze zijn echt prachtig geworden!

Deze sleutelhangers zijn voor aan een mooie Ceder bidon. Alle kinderen op de Ceder krijgen een mooie bidon van school, deze zijn alleen allemaal hetzelfde, maar door de mooie sleutelhangers en hun naam die er op geschreven staat zijn ze goed uit elkaar te houden. De bidons zijn gesponsord door het Univé ledenfonds omdat zij het net als wij belangrijk vinden dat de kinderen gezond eten en drinken.

De bidons mogen gevuld worden met water en de kinderen mogen hier de gehele dag uit drinken als zij dit willen. Wanneer uw kind om 10 uur en met de lunch iets anders wilt drinken is dit uiteraard toegestaan, maar er mag natuurlijk ook water uit de Ceder bidon worden gedronken.

De bidon wordt in ieder geval iedere vrijdag mee naar huis gegeven zodat ze thuis schoon gemaakt kunnen worden. Het zou fijn zijn als deze op de maandag weer op school is zodat uw kind water kan drinken op school.

De bidons worden in de week dat het schoolfruit start voor het eerst in gebruik genomen, dat zal in november zijn.

 

PRESENTATIE VAN DE GROEPEN

De afgelopen weken zijn we in alle groepen bezig geweest met het leefstijlthema “De groep? Dat zijn wij!” Wij vinden het heel belangrijk om de eerste weken van een nieuw schooljaar een fijne groep neer te zetten. Hier heeft iedereen het hele jaar voordeel van. Deze weken hebben we dit jaar “Samen zijn wij op de Ceder” genoemd. In alle groepen zijn veel kennismakingsspelletjes gedaan, afspraken en opdrachten gemaakt en gesprekken met elkaar gevoerd. Sommige groepen zijn ook op schoolreis of op kamp geweest. Dit hoort allemaal bij een positieve groepsvorming.

Vrijdag 19 oktober om 12.15 uur sluiten wij het thema “Samen zijn wij op de Ceder” gezamenlijk af in de aula met alle kinderen en leerkrachten. U bent hierbij van harte welkom! Alle groepen stellen zich kort aan u en elkaar voor en vervolgens zingen wij het nieuwe Cederlied met elkaar. Na afloop gaan alle kinderen nog even terug naar de eigen klas. Om 12.30 begint de herfstvakantie.

LET OP: Wilt u bij de presentatie zijn? U kunt de aula op dat moment alleen binnenkomen via de hoofdingang.

Om 12.30 zijn alle deuren weer open en kunt u uw kind ophalen bij de eigen uitgang.

We hopen u allemaal te zien komende vrijdag om 12.15!

 

SCHOOLFOTOGRAAF

Na de herfstvakantie, op woensdag 31 oktober, brengt de schoolfotograaf weer een bezoek aan onze school. Aan het einde van de ochtend worden de foto’s met broertjes en zusjes gemaakt.