Nieuwsbrief 1 oktober

ingevoerd op 26-11-2018

JONGENS WINNEN CRUYFF COURT TOERNOOI

Wat hebben ze het ontzettend goed gedaan, de jongens van groep 7 en 8. Ze hebben het Cruyff Court toernooi van de Kersenbooogerd op hun naam geschreven! Ze mogen nu door naar de Hoornse finale. We wensen ze veel succes!!!

 

NIEUWE WEBSITE

Achter de schermen zijn we druk bezig met het vullen en opzetten van onze nieuwe website. Een plek waar informatie te vinden is over ons onderwijs, onze opvang en al onze activiteiten die we buiten de schooltijden organiseren. Deze website heeft een beveiligde omgeving voor de groepen, zodat foto’s van activiteiten een betere plek hebben in het kader van privacy.

 

WERKZAAMHEDEN SYLVIA WOUDSTRA

Per 1 oktober ga ik naast mijn werkzaamheden op de Ceder ook een rol spelen op de Roald Dahl school in de Bangert Oosterpolder. Mijn vaste werkdagen op de Ceder worden maandag en donderdag. De dinsdag ben ik er om de week. In het team, het IMT en in de MR is gesproken over de verdeling van taken. We zijn gekomen tot een goed verdeling.

 

NIEUWE BAAN VOOR VAKDOCENT SYLVIA PESCH

Komende december nemen we afscheid van onze vakdocent. Zij gaat na de kerstvakantie haar werkzaamheden uitbreiden op de Flierefluiter en starten op de Tandem. Een mooie nieuwe uitdaging voor haar. Voor ons natuurlijk ontzettend jammer, want de leerlingen van groep 1 t/m 8 genoten van haar bewegingslessen.

We zoeken een nieuwe vakdocent die het volledige takenpakket van Sylvia gaat overnemen.

 

SCHOOLFRUIT GAAT DOOR!

Ook dit jaar zijn we ingeloot voor het EU-schoolfruitprogramma! Dit betekent dat we van 12 november t/m 19 april 3 dagen per week schoolfruit ontvangen. Tegen die tijd krijgt u meer informatie.

 

NIEUWS UIT DE MR

Afgelopen maandag was de eerste MR vergadering van dit schooljaar. Op de agenda stond het jaarverslag van het afgelopen schooljaar.
Deze is binnenkort te lezen op de nieuwe website. Er is ook vooruitgekeken naar het nieuwe schooljaar. Een welzijns-check van het personeel is besproken en er is gesproken over de invulling van de studiedagen. Daarnaast is Anja van Zwieteren opnieuw herkozen in de MR. Zij vertegenwoordigt samen met Jolande Harte en Ruud van Meulenbroek komend jaar de oudergeleding. Petra vd Kooij en Jeroen Hoogland zijn de vaste vertegenwoordigers van de lerarengeleding.

De eerstvolgende MR vergadering is op 26-11-2018. De notulen van de vergaderingen zijn in te lezen bij de administratie.

 

OUDERBIJDRAGE

U heeft begin dit schooljaar allemaal een betalingskaart ontvangen voor de ouderbijdrage. Er zijn er al veel binnen! Heeft u nog niet betaald? Zorg dan dat u dit deze maand nog doet. Er komen een aantal activiteiten aan die door uw bijdrage mogelijk worden gemaakt, zoals lichtjesfeest, Sinterklaas en Kerst.

 

STUDIEDAG 4 OKTOBER

alle Pentascholen zijn aanstaande dodnerdag gesloten in verband met een studiedag voor alle medewerkers. Wil u uw kinderen laten opvangen in de BSO, neem dan contact op met SKH voor het opa & oma pakket. Maar er zijn ook organisaties die er op inspelen dat veel kinderen in Hoorn vrij zijn. Zoals de manage. Misschien een idee?