Nieuwsbrief 24 september

ingevoerd op 26-11-2018

NIEUWJAARSRECEPTIE WEER GROOT SUCCES

We hebben veel ouders mogen ontvangen op de nieuwjaarsreceptie. Wij hebben enorm genoten van de wijze waarop de kinderen aan hun ouders vertelden wat ze zoal doen in de klas. We zagen ze:

trots zijn op hun plekje;

het gevoel tonen dat ze van onderdeel zijn van een groep;

dat ze zich uitgedaagd voelden in dat wat ze dit jaar gaan leren.

Ook u kreeg de ruimte iets van uw topografische kennis of creatieve talent te tonen. De resultaten hangen onder de vitrine in de entree.     

 

SCHOOLREIS EN KAMP

Deze donderdag gaan de leerlingen van groep 3 t/m 5 op schoolreis. Maandag 1 en dinsdag 2 oktober gaan de groepen 6 en 7 op kamp. Wij wensen ze allemaal een fijne dag en overnachting toe!

 

STUDIEDAG 4 OKTOBER

Onze studiedag van 17 september stond in het teken van de leerdoelen die de komende periode per groep centraal staan. We noemen dat het afstemmen van ons onderwijs.

De studiedag op 4 oktober is georganiseerd door stichting Penta. Alle medewerkers van de stichting komen die dag bij elkaar. Er zijn diverse workshops waaraan deelgenomen kan worden. Een inspirerende dag voor onderwijzend Hoorn. De leerlingen van alle Penta-scholen zijn die dag vrij.

PARKEREN

De regen en wind nemen deze maanden weer toe. De kans dat kinderen dus met de auto naar school worden gebracht neemt toe. Dat brengt drukte voor de school met zich mee. Om het voor alle kinderen veilig te houden, parkeren we niet bij de gele streep voor de school.
Waar wel? Zie de blauwe sterretjes

 

DE WEEK VAN DE PAUZEHAP  VOOR GROEP 5 T/M 8

Deze week is het de Week van de Pauzehap. Ook dit jaar doen we hier weer aan mee, zoals u al heeft kunnen lezen in de mee gegeven brieven.  De kinderen krijgen dinsdag, woensdag en donderdag een verantwoorde pauzehap. Deze dagen hoeven zij dus niets mee te nemen. ( voor 10 uur )

Vrijdag 28 september moeten ze zelf een gezond tussendoortje meenemen, waar ze dan  een opdracht over krijgen.

 

SCHOOLREISJE

Donderdag ( 27 september ) is het dan zover: Het schoolreisje. Alle kinderen hebben afgelopen  vrijdag de informatie hierover mee gekregen.
Heeft u nog vragen? u kunt terecht bij de eigen leerkracht.
Gaat uw kind bij terugkomst naar de opvang?  Geef dit dan zelf aan ze door.
Heeft u nog niet betaald?  wilt u dit dan zo snel mogelijk doen. Anders kan uw kind helaas niet mee met het schoolreisje.

 

KAMP

Volgende week maandag 1 oktober gaat groep 6 op kamp. Zij komen dinsdag terug. Groep 7 gaat dinsdag 2 oktober weg en komt woensdag terug. De dag van terugkomst zijn de kinderen de rest van de dag vrij. De kinderen hebben alle informatie betreffende het kamp mee naar huis gekregen.
Vragen? U kunt terecht bij de eigen leerkracht.
Heeft u nog niet betaald? Doe dit dan zo snel mogelijk. Anders kan uw kind helaas niet mee met kamp.

 

parkeeroverzicht parkeeroverzicht